torsdag 10 maj 2012

Matz Nilsson anställde Kurt Westlund som senior advisor

Ordförande i utbildningsnämnden i Malmö heter Katrin Stjernfeldt Jammeh och är socialdemokrat. Hon avslöjar att det var utbildningsdirektör Matz Nilsson i egenskap av förvaltningschef som omplacerade Malmö latinskolas sparkade rektor Kurt Westlund. Det var Matz Nilsson som anställde Westlund som senior advisor på utbildningsförvaltningen, trots att tjänsten aldrig annonserades ut.

En moderat politiker i utbildningsnämnden vittnar om samma sak, att nämnden inte fattar sådana beslut. De ligger på förvaltningsnivå där Matz Nilsson bestämmer.

Klagomål om den felaktigt tillsatta tjänsten ska enligt s och m i utbildningsnämnden ställas till Matz Nilsson. Därmed står det klart att det är Matz Nilsson som ska JO-anmälas för Kurt Westluunds tjänst som senior advisor.

Nu förstår säkert distriktsordförandena på Sveriges Skolledarförbund varför Kurt Westlund ville tacka Matz Nilsson med gentjänsten att få honom vald som ny ordförande. De flesta hos Skolledarna var för dumma för att förstå detta då de mottog informationen om vänskapskorruptionen i förhand, och röstade ändå fram Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.