onsdag 25 april 2012

Matz Nilsson ljög för Skolverket, idag ny ordförande för Sveriges Skolledarförbund

Onsdag eftermiddag 25/4 2012.

Sveriges Skolledarförbund har i eftermiddags röstat fram utbildningsdirektör Matz Nilsson från Malmö som ny ordförande. Han har enligt flera oberoende källor (bland annat politiker) ljugit för Skolverket. Det står i de offentliga dokument valberedningen vägrade delge ombuden. Resultatet av Nilssons lögn till Skolverket var att miljontals kronor försvann i bidragsbedrägerier på Rosengård i Malmö. Med Nilssons lögn till Skolverket fortsatte bidragsbedrägerierna i flera år. Till slut tog SVT Uppdrag Granskning upp liknande bedrägerier på en annan skola som Matz Nilsson var utbildningsdirektör för.

Dessutom har Matz Nilsson kritiserats av JO samt i ett annat ärende ifrågasatts av JK.

En majoritet av ombuden som röstade fram Matz Nilsson måste ha varit obildade eller korrumperade och det skänker inget hopp för Skolledarförbundet. Dummare ombud än hos Skolledarna lär vara svårt att finna. Är Sveriges rektorer verkligen så korkade? Ni har köpt grisen i säcken. Er ordförande kommer att granskas hårt. Vettiga skolledare gör säkrast i att byta till Skolledarföreningen hos Lärarförbundet.

De tre förrädarna som motverkat allsidig information till de röstande ombuden eller vilselett dessa är Lars Lindgren, Kurt Westlund och Lars Flodin. Ni tre har saboterat öppenheten och sakligheten i Sveriges Skolledarförbund. Därför valdes Matz Nilsson.


Matz Nilsson valdes på onsdagen till ny ordförande för Sveriges Skolledarförbund.

- Det är ett fantastiskt uppdrag att få vara ordförande för Sveriges viktigaste chefer. Uppgifterna för förskolechefer och rektorer är många och svåra. Men samtidigt har vi Sveriges roligaste jobb genom att få vara med och forma framtiden, säger Matz Nilsson.

Mer info: Matz Nilsson, 070-256 85 90.
Maria Andrén Bergström, kanslichef, 0706-74 62 07
.

Nyheter från Skolledarna onsdag 25/4 2012
http://skolledarna.se/nyhetsarkiv/Sidor/nyheter.aspx?newsitem=1273

Pressmeddelandet
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sveriges_skolledarforbund/pressrelease/view/matz-nilsson-ny-ordfoerande-foer-sveriges-skolledarfoerbund-754039


Första artikel utanför Skolledarförbundet står Lärarnas Riksförbunds facktidning Skolvärlden för. I två månader har de vetat om turerna runt Matz Nilsson, JO, JK samt Skolverket. Med ingen rad har de behandlat ämnet. Idag gör de en värdelös förkortning av pressmeddelandet helt utan egen faktagranskning.

http://www.skolvarlden.se/artiklar/matz-nilsson-blir-ny-ordf%C3%B6rande


Ann-Charlotte Eriksson på konkurrerande Skolledarföreningen hos Lärarförbundet, önskar av okänd anledning Matz Nilsson lycka till på Twitter. Varför inte byta fack Ann-Charlotte Eriksson, om du nu tycker Matz Nilsson är bra? Ska du inte vara lojal med ditt eget fack längre?

http://twitter.com/#!/AnnCharlotEriks

http://www.lararforbundet.se/web/ws.nsf/webbMatrikelFFM?ReadForm&form=6&id=&fid=41128D26F605D715C12572F8002848B2&kategoriid=00469CE7&sv=1


Oskar Fredriksson@OskarFredriksso
Matz Nilsson vald till ny förbundsordförande för Sveriges Skolledarförbund. Det blir riktigt bra!

Hur vet Oskar Fredriksson att Matz Nilsson blir bra? Belägg, tack!


Ann-Charlott Erikson@AnnCharlotEriks
Nu måste jag bara få berätta att Matz Nilsson har varit för mig i Lund :-)

Vad har staden Lund och att Matz Nilsson varit skolledare där med saken att göra? Blir Matz Nilsson bättre ordförande för det?


De kursiverade citaten är från Twitter medan kommentarerna är från denna blogg. Se Twitter 25/4 2012
http://twitter.com/#!/search/realtime/%23skolledare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.