måndag 16 april 2012

Skolledaren tackar nej till information om kongressvalet

Tidningen Skolledaren har i en månads tid tackat nej till att skriva om vänskapskorruptionen inför årets kongressval. Inte heller vill Skolledaren berätta om att valberedningen beställt ut material om huvudkandidaten Matz Nilsson från både JO och Skolverket.

Chefredaktören Kerstin Weyler skyller sedan en månad tillbaka på att artikeln inte skulle hinna publiceras innan kongressvalet 25 april 2012. När hon ficlk erbjudandet att publicera uppgifterna på tidningens webbsida blev hon tyst. Weyler stod plötsligt utan förklaring till varför hon inte kunde skriva en webbartikel som hon haft en månad på sig att publicera.

Då krävde Weyler i stället att få uppgiftslämnarens telefonnummer, annars skulle det inte bli någon artikel. Uppgiftslämnaren förklarade att det inte behövs något nummer mer än till valberedningen som har papperna eller till Skolverket och JO.

Ändå skriver Weyler ingen artikel. Till slut fick Weyler ett mobilnummer till en uppgiftslämnare hon kunde intervjua. Ingen artikel då heller.

Nu finns denna blogg. Vad är din bortförklaring denna gång Kerstin Weyler? Varför förvägrar du Sveriges Skolledarförbund viktig information som kan läsas här? Borde det inte vara god journalistisk sed att åtminstone upplysa Skolledarens läsare om att det finns en ny blogg om Sveriges skolledare?

Kerstin Weyler på tidningen Skolledaren.
http://www.skolledarna.se/skolledaren/Sidor/skolledaren.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.