tisdag 24 april 2012

Motioner om valberedningens arbete

På förbundskongressen för Sveriges Skolledarförbund tisdag 24 april 2012 utskottsbehandlades flera motioner om valberedningens arbete.

Det var som bekant för distriktsordförandena valberedningen som lång tid hemlighöll belastande information för ombuden om förordade Matz Nilsson som ny ordförande.

Kvällen avslutade förbundskongressen med lättsam dans, lättad över att media ännu inte granskat med en enda rad kommande valet av ny ordförande.

Inför imorgon onsdag 25 april 2012 är samtliga stora media förhandsinformerade för att se igenom pressmeddelandet som då kommer.

Nedanstående media känner inför förbundsvalet till att huvudkandidaten kritiserats av JO och ifrågasatts av JK. De kan därför kontakta Skolledarförbundet för att fråga varför ombuden valt en sådan kandidat. I stället för att göra en kort notis utifrån Skolledarförbundets censurerade pressmeddelande. SVT har idag besökt denna blogg för att söka mer information. Andra media som besökt bloggen eller sökt information i artikelsök är:

Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
Sydsvenska Dagbladet
Skånska Dagbladet
Sveriges Radio
Aftonbladet
Tidningarnas Telegrambyrå

För att slippa frågor om varför ombuden väljer en kandidat som figurerat i granskande utredningar, välj i stället en av de övriga nominerade kandidaterna som har bättre bakgrund!

Väljs emellertid Malmös utbildningsdirektör Matz Nilsson till ny ordförande, startar han med att ge Sveriges Skolledarförbund negativ publicitet. Det kan media lätt ta fram med hjälp av informationen de idag sökt i tidningar. Glädjande nog har SVT även googlat om förbundsstyrelsens Kurt Westlund och JKs kritik av honom. Så hans koppling till nominerade Matz Nilsson har media också fattat intresse för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.